We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Livrare gratuită la comenzi de peste 300 lei



Clătite mici din cartofi cu păstrăv afumat Valeputna

0

0

Clătitele mici din cartofi cu păstrăv afumat Valeputna reprezintă o opțiune culinară inedită, perfectă pentru micul dejun, brunch sau orice alt moment în care dorești să te răsfeți cu un preparat delicios și sănătos. Această combinație de ingrediente gustoase aduce o notă inovatoare și o bogăție de arome meselor tale. Poftă bună!

Timp

20 minute

Porții

4

Dificultate

medie

Timp

20 minute

Porții

4

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru garnitură

2 buc File afumat din păstrăv Valeputna

2 buc mere verzi acre

1 lingură suc de lămâie

1 lingură zahăr

500 g sfeclă roșie

1/2 legătură mărar

Pentru compoziție

800 g cartofi

3 linguri fulgi de ovăz

1 buc ceapă (aprox. 80 g)

1 ou

sare

150 ml ulei

Informații nutriționale
0
Kj/Kcal
586.89/140.27
Grăsimi
7.73 g
Acizi grași saturați
0.86 g
Glucide
14.64 g
Zaharuri
2.71 g
Proteine
3.27 g
Sare
0.51 g

Instrucțiuni

1Curățați merele de coajă, tăiați-le în sferturi sau bucăți grosiere. Caramelizați zahărul într-o cratiță mică până capată o  culoare maroniu deschis. Adăugați imediat merele, sucul de lămâie și deglasați cu 5 linguri de apă. Gătiți 4-6 minute la foc mediu, amestecând din când în când. Puneți compotul deoparte și lăsați-l să se răcească.

2Pentru garnitura de clătite cu cartofi se curăță sfecla roșie (se lucrează cu mănuși de bucătărie!) și se taie în fâșii fine.

3Pentru clătitele cu cartofi, se rad fin cartofii și ceapa și se amestecă. Stoarceți bine cartofii cu mâinile si adaugați apoi peste acestea amestecul de ou, cu fulgi de ovăz și 1 linguriță de sare, amestecând totul bine.

4Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se pune compoziția în tigaie cu lingura, se formeză clătite mici, se aplatizează și se prăjesc la foc mediu spre mare, până când devin aurii pe ambele părți. Se scot pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul și pentru a se răci.

5Se rup fileurile de păstrăv în bucăți grosiere și se îndepărtează eventualele oase. Se pun clătitele de cartofi pe o farfurie. Peste fiecare clătită se adaugă 1 linguriță de compot de mere și bucăți din fileul de păstrăv.

6Se ornează cu sfeclă roșie și vârfuri de mărar, după preferințe.

Tips:
S-a folosit File afumat de păstrăv Eco ValePutna

Ingrediente

Pentru garnitură

2 buc File afumat din păstrăv Valeputna

2 buc mere verzi acre

1 lingură suc de lămâie

1 lingură zahăr

500 g sfeclă roșie

1/2 legătură mărar

Pentru compoziție

800 g cartofi

3 linguri fulgi de ovăz

1 buc ceapă (aprox. 80 g)

1 ou

sare

150 ml ulei

Informații nutriționale
0
Kj/Kcal
586.89/140.27
Grăsimi
7.73 g
Acizi grași saturați
0.86 g
Glucide
14.64 g
Zaharuri
2.71 g
Proteine
3.27 g
Sare
0.51 g

Instrucțiuni

1 Curățați merele de coajă, tăiați-le în sferturi sau bucăți grosiere. Caramelizați zahărul într-o cratiță mică până capată o  culoare maroniu deschis. Adăugați imediat merele, sucul de lămâie și deglasați cu 5 linguri de apă. Gătiți 4-6 minute la foc mediu, amestecând din când în când. Puneți compotul deoparte și lăsați-l să se răcească.

2 Pentru garnitura de clătite cu cartofi se curăță sfecla roșie (se lucrează cu mănuși de bucătărie!) și se taie în fâșii fine.

3 Pentru clătitele cu cartofi, se rad fin cartofii și ceapa și se amestecă. Stoarceți bine cartofii cu mâinile si adaugați apoi peste acestea amestecul de ou, cu fulgi de ovăz și 1 linguriță de sare, amestecând totul bine.

4 Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se pune compoziția în tigaie cu lingura, se formeză clătite mici, se aplatizează și se prăjesc la foc mediu spre mare, până când devin aurii pe ambele părți. Se scot pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul și pentru a se răci.

5 Se rup fileurile de păstrăv în bucăți grosiere și se îndepărtează eventualele oase. Se pun clătitele de cartofi pe o farfurie. Peste fiecare clătită se adaugă 1 linguriță de compot de mere și bucăți din fileul de păstrăv.

6 Se ornează cu sfeclă roșie și vârfuri de mărar, după preferințe.

Tips:
S-a folosit File afumat de păstrăv Eco ValePutna

Tags
Păstrăv, Sănătate

Distribuie:

Tags
Păstrăv, Sănătate

Distribuie:

0 Comentarii

Adaugă un comentariu

0
    Coșul tău
    Coșul tău este golCătre magazin