Clătite mici din cartofi cu păstrăv afumat Valeputna
Clătitele mici din cartofi cu păstrăv afumat Valeputna reprezintă o opțiune culinară inedită, perfectă pentru micul dejun, brunch sau orice alt moment în care dorești să te răsfeți cu un preparat delicios și sănătos. Această combinație de ingrediente gustoase aduce o notă inovatoare și o bogăție de arome meselor tale. Poftă bună!
Timp
20 minute
Porții
4
Dificultate
medie
Timp
20 minute
Porții
4
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru garnitură
2 buc File afumat din păstrăv Valeputna
2 buc mere verzi acre
1 lingură suc de lămâie
1 lingură zahăr
500 g sfeclă roșie
1/2 legătură mărar
Pentru compoziție
800 g cartofi
3 linguri fulgi de ovăz
1 buc ceapă (aprox. 80 g)
1 ou
sare
150 ml ulei
Instrucțiuni
1Curățați merele de coajă, tăiați-le în sferturi sau bucăți grosiere. Caramelizați zahărul într-o cratiță mică până capată o culoare maroniu deschis. Adăugați imediat merele, sucul de lămâie și deglasați cu 5 linguri de apă. Gătiți 4-6 minute la foc mediu, amestecând din când în când. Puneți compotul deoparte și lăsați-l să se răcească.
2Pentru garnitura de clătite cu cartofi se curăță sfecla roșie (se lucrează cu mănuși de bucătărie!) și se taie în fâșii fine.
3Pentru clătitele cu cartofi, se rad fin cartofii și ceapa și se amestecă. Stoarceți bine cartofii cu mâinile si adaugați apoi peste acestea amestecul de ou, cu fulgi de ovăz și 1 linguriță de sare, amestecând totul bine.
4Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se pune compoziția în tigaie cu lingura, se formeză clătite mici, se aplatizează și se prăjesc la foc mediu spre mare, până când devin aurii pe ambele părți. Se scot pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul și pentru a se răci.
5Se rup fileurile de păstrăv în bucăți grosiere și se îndepărtează eventualele oase. Se pun clătitele de cartofi pe o farfurie. Peste fiecare clătită se adaugă 1 linguriță de compot de mere și bucăți din fileul de păstrăv.
6Se ornează cu sfeclă roșie și vârfuri de mărar, după preferințe.
Tips:
S-a folosit File afumat de păstrăv Eco ValePutna
Ingrediente
Pentru garnitură
2 buc File afumat din păstrăv Valeputna
2 buc mere verzi acre
1 lingură suc de lămâie
1 lingură zahăr
500 g sfeclă roșie
1/2 legătură mărar
Pentru compoziție
800 g cartofi
3 linguri fulgi de ovăz
1 buc ceapă (aprox. 80 g)
1 ou
sare
150 ml ulei
Instrucțiuni
1 Curățați merele de coajă, tăiați-le în sferturi sau bucăți grosiere. Caramelizați zahărul într-o cratiță mică până capată o culoare maroniu deschis. Adăugați imediat merele, sucul de lămâie și deglasați cu 5 linguri de apă. Gătiți 4-6 minute la foc mediu, amestecând din când în când. Puneți compotul deoparte și lăsați-l să se răcească.
2 Pentru garnitura de clătite cu cartofi se curăță sfecla roșie (se lucrează cu mănuși de bucătărie!) și se taie în fâșii fine.
3 Pentru clătitele cu cartofi, se rad fin cartofii și ceapa și se amestecă. Stoarceți bine cartofii cu mâinile si adaugați apoi peste acestea amestecul de ou, cu fulgi de ovăz și 1 linguriță de sare, amestecând totul bine.
4 Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se pune compoziția în tigaie cu lingura, se formeză clătite mici, se aplatizează și se prăjesc la foc mediu spre mare, până când devin aurii pe ambele părți. Se scot pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul și pentru a se răci.
5 Se rup fileurile de păstrăv în bucăți grosiere și se îndepărtează eventualele oase. Se pun clătitele de cartofi pe o farfurie. Peste fiecare clătită se adaugă 1 linguriță de compot de mere și bucăți din fileul de păstrăv.
6 Se ornează cu sfeclă roșie și vârfuri de mărar, după preferințe.
Tips:
S-a folosit File afumat de păstrăv Eco ValePutna
0 Comentarii