Mousse de păstrăv pe salată de sezon
Mousse-ul de păstrăv este o alegere deosebită pentru cinele festive sau evenimentele speciale, oferind o armonie de arome și o prezentare estetică. Această rețetă reprezintă o demonstrație de rafinament culinar, unde păstrăvul delicat și salata proaspătă se completează reciproc pentru a crea o experiență gastronomică memorabilă.
Timp
50 minute
Porții
4
Dificultate
medie
Timp
50 minute
Porții
4
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru sos
1 lingură muștar
1 lingură oţet
2 linguri ulei de măsline
200 g salată mixtă de sezon
Pentru bază
3 buc File afumat de păstrăv Valeputna
1/2 legătură pătrunjel
1 lingură zeamă de lămâie
100 g brânză de vaci
piper negru boabe
sare
Pentru decor
4 buc ridichi
4 buc roșii cherry
Instrucțiuni
1 Fileurile de peşte se curăţă de piele şi oase, apoi se mărunţesc cu furculiţa.
2Se desprind frunzele de pătrunjel şi se toacă mărunt. Se adaugă la peşte.
3Se amestecă brânza de vaci cu zeama de lămâie, se adaugă la pasta de peşte şi se amestecă bine. Se condimentează după gust și se pune pentru circa 30 minute la frigider.
4Se amestecă toate ingredientele pentru sos. Se așează salata mixtă pe farfurie și se stropește cu sosul de salată.
5Cu 2 linguri ţinute faţă în faţă sau cu un clește de îngheţată, se decupează din pasta de peşte cupe potrivite şi se așează pe salată.
Se decorează cu ridichi și roșii cherry.
Tips:
S-a folosit produsul Cobza cu păstrăv afumat Valeputna.
Se poate adăuga la decor și o linguriță de caviar.
Ingrediente
Pentru sos
1 lingură muștar
1 lingură oţet
2 linguri ulei de măsline
200 g salată mixtă de sezon
Pentru bază
3 buc File afumat de păstrăv Valeputna
1/2 legătură pătrunjel
1 lingură zeamă de lămâie
100 g brânză de vaci
piper negru boabe
sare
Pentru decor
4 buc ridichi
4 buc roșii cherry
Instrucțiuni
1 Fileurile de peşte se curăţă de piele şi oase, apoi se mărunţesc cu furculiţa.
2 Se desprind frunzele de pătrunjel şi se toacă mărunt. Se adaugă la peşte.
3 Se amestecă brânza de vaci cu zeama de lămâie, se adaugă la pasta de peşte şi se amestecă bine. Se condimentează după gust și se pune pentru circa 30 minute la frigider.
4 Se amestecă toate ingredientele pentru sos. Se așează salata mixtă pe farfurie și se stropește cu sosul de salată.
5 Cu 2 linguri ţinute faţă în faţă sau cu un clește de îngheţată, se decupează din pasta de peşte cupe potrivite şi se așează pe salată.
Se decorează cu ridichi și roșii cherry.
Tips:
S-a folosit produsul Cobza cu păstrăv afumat Valeputna.
Se poate adăuga la decor și o linguriță de caviar.
0 Comentarii